![](https://elanvitalacademy.ro/wp-content/uploads/2023/03/narm-curs-scaled.jpg)
A simți cu inima
Heartfulness poate fi descrisă ca o abordare a vieții și a muncii care pune accentul pe compasiune, autenticitate, a simți cu inima și o preocupare reală pentru bunăstarea celorlalți. În contextul psihoterapiei, heartfulness implică aducerea acestor calități în relația terapeutică, creând un mediu sigur și de susținere pentru ca clienții să își exploreze sentimentele și experiențele.
Un psihoterapeut care simte cu inima este o persoană care este capabilă să se conecteze cu clienții săi la un nivel profund, să înțeleagă experiențele lor și să ofere sprijin și îndrumare într-un mod plin de compasiune și fără a judeca. Acest tip de abordare poate fi deosebit de util pentru clienții care se luptă cu emoții dificile, traume din trecut sau alte situații de viață dificile.
Există mai multe moduri în care poate să se manifeste acestă capacitate de a simți cu inima în domeniul psihoterapeutic. Câteva exemple includ:
- Când simțim cu inima suntem atenți și prezenți cu clienții noștri, ascultând activ poveștile și experiențele lor fără a judeca sau întrerupe. Creem un mediu sigur și de susținere în care clienții se simt ascultați și înțeleși.
- Când simțim cu inima căutăm să înțeleagem experiențele clienților lor din perspectiva acestora, mai degrabă decât să ne impunem propriile presupuneri sau convingeri. Simțimîn rezonanță ceea ce simt clienții noștri și răspundem cu grijă și preocupare autentică.
- Când simțim cu inima abordăm munca cu un sentiment profund de compasiune, recunoscând durerea și suferința pe care clienții le pot experimenta. Oferim sprijin și îndrumare într-un mod blând și hrănitor, având întotdeauna în vedere bunăstarea clienților și a noastră.
- Când simțim cu inima suntem sinceri și autentici în interacțiunile lor cu clienții, permițându-ne să fim vulnerabili și deschiși la procesul terapeutic. Aceștia creează un spațiu în care clienții se simt în siguranță pentru a fi ei înșiși, pentru a-și împărtăși cele mai intime gânduri și sentimente fără teama de a fi judecați.
- Când simțim cu inima avem o capacitate mai mare de a fi prezenți și de a conștientiza dimanicile clientului și cele care apar aici si acum intre terapeut si client. Avemo capacitate mai mare de conștientizare de sine și a relațiilor interpersonale.